You are currently viewing 3 gode idéer til en alternativ julefrokost

3 gode idéer til en alternativ julefrokost

Er det dig, der har fået ansvaret for at afholde den årlige julefrokost? Så kan det være, at du skal afholde en alternativ én af slagsen – og det kan der være mange fordele ved, hvis gæsterne eksempelvis allerede har deltaget i en julefrokost. Her får du 3 gode idéer til en alternativ julefrokost.

#1: Vælg et anderledes tema

Hvis du vil afholde en alternativ julefrokost, så kan det være en god idé at planlægge et alternativt tema, som måske ikke minder så meget om den danske jul. Det kan eksempelvis være et hawaii-tema, 80’er-tema eller noget lignende, der får tankerne væk fra jul, men som samtidig kan samle folk.

Det vil helt sikkert være et hit, og samtidig kan det give gæsterne en lidt anderledes dag eller aften, hvis de i forvejen har været til et par julefrokost med enten familien, arbejdet eller vennerne. Du kan jo altid tage et julemandskostume på, hvis du ønsker, at juletemaet ikke helt skal være udeladt.

#2: Maden behøver ikke at være traditionel

Man kan hurtigt få for meget af den fede, danske julemad – og der er der garanteret mange af dine gæster, der vil være enige om. Samtidig ligger det heller ikke nogen god bund, hvis du skal ud at drikke nogle øl i byen efterfølgende. Derfor kan det være en fordel at vælge en anden menu end den traditionelle mad, der serveres til julefrokosten.

Du kan eksempelvis gå efter et tema, som matcher det øvrige tema til festen. Er du gået med et 80’er-tema, kan du servere bananasplit til dessert og noget klassisk mad til hovedret. Du kan også vælge noget helt tredje, men én ting er sikkert – dine gæster vil blive glade for at få noget andet end den traditionelle, danske julemad.

#3: Afhold julefrokosten ude i byen

De fleste julefrokoster bliver afholdt derhjemme, men sådan behøver det ikke at være. Hvis I er en lille vennegruppe eller en virksomhed, hvor der ikke er så mange ansatte, så kan I i stedet vælge at tage ud at spise på en restaurant. Det vil helt sikkert være befriende at komme lidt ud, og så kan I koncentrere jer om det hyggelige samvær.

Find flere ideer til en god julefrokost her.